Veelgestelde vragen

bekijk hier de veelgestelde vragen

Algemeen

Kan ik met een VVV Cadeaukaart betalen?

Ja, dat kan! Bij het afrekenen (in stap 3), kan je de keuze ‘VVV Cadeaubon’ selecteren om je bestelling te betalen. Let op: er is een wettelijk bestedingslimiet van € 50,- per keer. Lees ook onder meer informatie over de VVV Cadeaukaart.

Wil je meer bonnen gebruiken of een hoger bedrag besteden? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen er dan voor dat je met een extra betaalmethode alle bonnen kan inwisselen of een hoger bedrag kan besteden, om zo je bestelling te betalen.

“Wilt u met uw VVV Cadeaukaart in een webshop betalen? Dan geldt er vanaf 30 juni 2020 een maximum aan de hoogte van het te besteden bedrag per transactie. U kunt met het tegoed op uw VVV Cadeaukaart per online transactie tot een bedrag van maximaal €50,- een aankoop doen.
Deze beperking op het online bestedingsbedrag van de VVV Cadeaukaart komt door de nieuwe Europese anti-witwasregels, die in mei in de Nederlandse wet verankerd zijn. Die regels zijn vooral bedoeld om het gebruik van anonieme prepaid creditcards bij het witwassen van geld tegen te gaan. Cadeaubonnen zoals de VVV Cadeaukaart worden op dit moment door de EU ook als prepaid betaalkaarten gezien en moeten daarom vanaf 30 juni 2020 aan dezelfde strenge regels voldoen. Cadeaukaarten zijn geen prepaid creditcards.

Zijn jullie Hipaanjemuur.nl?

Ja, wij waren Hipaanjemuur.nl, maar zijn van domeinnaam veranderd. Deze heeft nu dezelfde naam als onze merknaam HIP ORGNL®. Mocht je ons dus kennen van Hipaanjemuur.nl of #hipaanjemuur, dan ben je op www.hiporgnl.com op de juiste plek terechtgekomen.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

We bieden meerdere betrouwbare en veilige (internationale) betaalmethodes aan, zodat je snel en eenvoudig je bestelling kan betalen. Zie de lijst met betaalmogelijkheden onder. Ga ook naar onze pagina met een overzicht van alle betalingsmogelijkheden.

 • iDeal (Nederland)
 • Creditcard Visa / Mastercard
 • PayPal
 • ApplePay
 • Klarna Achteraf Betalen
 • VVV cadeaubon
 • BanContact (België)
 • KBC/CBC Betaalknop (België)
 • Belfius Direct Net (België)
 • Sofort Banking (Duitsland)
 • GiroPay (Duitsland)
 • HIP ORGNL Cadeaubon

Alle genoemde prijzen op deze website zijn inclusief btw.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja, je kan altijd je bestelling binnen 30 dagen retourneren, vanaf de dag van ontvangst van je bestelling. Bij HIP ORGNL® is retourneren zelfs volledig gratis! Volg hiervoor de retour instructies bij de vraag: ‘Hoe retourneer ik mijn bestelling?’. Wij vragen onze klanten wel zorgvuldig met het retourneren om te gaan (ook i.v.m. het milieu).

Hoeveel dagen duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Wij verzenden standaard gratis binnen Nederland, naar België en Duitsland. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 3 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Als het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail de track & trace informatie (link) waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Heb je jouw pakket nog niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan zo snel mogelijk verder.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Wij rekenen geen verzendkosten. Alle bestellingen van HIP ORGNL® worden gratis verzonden!

Hoe herken je een echte én originele HIP ORGNL®?

Diverse partijen hebben helaas (in het verleden) meerdere kopieerpraktijken gepleegd. Alles van HIP ORGNL® heeft echter unieke eigenschappen. Deze zijn nooit volledig te kopiëren en/of ze zijn gerechtelijk beschermd. Hierdoor kan je ook ontdekken wanneer je een ‘namaak’ tegenkomt. Er zijn diverse unieke eigenschappen waaraan je een authentiek en origineel exemplaar van zowel de wanddecoraties, outdoor posters en sierkussens kan herkennen. Hieronder staan er een aantal vermeld:

 • Premium materiaal en luxe afwerking
 • Unieke visuele vormgeving
 • Service en werkwijze
 • Het officiële HIP ORGNL® signatuur
 • De wanddecoraties zijn alleen via deze webshop (www.hiporgnl.com) of via ons Bol.com platform te verkrijgen.
 • En nog veel meer!

In vrijwel alle gevallen zien we dat vergelijkbare werken heel ander materiaal hebben dan onze wanddecoraties. Zeker als de prijsstelling een stuk lager ligt. Onze wanddecoraties zijn namelijk gemaakt van luxe materiaal: hoogwaardig aluminium premium dibond (3mm dik) met o.a. een matte afwerking.

Dit materiaal wordt ook vaak in galerijen gebruikt en bepaalt voor een groot deel de prijs van onze producten. Het is volledig ander materiaal dan bijvoorbeeld een papieren poster (opgerold in koker) of canvasdoek. De wanddecoraties staan hierdoor ook weer heel anders in je interieur, omdat de uitstraling een andere (speciale) look en feel heeft (vrijwel moderner en luxer). Daarnaast zijn ze stevig, gaan ze jarenlang mee én kan je ze zonder lijst ophangen. De keuze voor dit materiaal en de afwerking is voor ons een hele bewuste keuze. Net zoals eigenlijk alles dat wij doen!

Misschien nog wel belangrijker: onze werken hebben ook nog eens een extra unieke visuele vormgeving, waardoor ze er in het echt er doorgaans net iets meer uitspringen dan hun broertjes bij andere partijen. Ook zijn deze unieke visuele eigenschappen niet te kopiëren. Ze behoren hierdoor ook tot ons intellectueel eigendom en hebben auteursrechten. Je kan hierdoor nergens anders dezelfde wanddecoratie/beeld krijgen, want het heeft onze unieke eigenschappen, door ons gemaakt. Lees ook meer over onze unieke eigenschappen bij de veelgestelde vraag: ‘Wat betekent ons unieke HIP ORGNL® signatuur en visuele vormgeving?’

Verder hebben alle werken ook het signatuur van HIP ORGNL® (als kenmerk van onze bijzondere eigenschappen, de kwaliteit en de service die wij bieden). Een zebra of Melkmeisje zal je bijvoorbeeld op meer plekken kunnen tegenkomen. Maar op onze originele wijze, in combinatie met het materiaal, vinden wij ze toch echt wel het mooist. En ze zijn uniek! Daarnaast zijn ze op het gebruikte materiaal ook nog eens scherp geprijsd!

Door onze passie blijven wij niet uitgepraat! Is het nog te volgen? Lees ook meer over ons merk en unieke eigenschappen op onze merkpagina. Mocht je meer vragen hebben over de authenticiteit en originaliteit van HIP ORGNL®, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Kan ik een ophangsysteem los bestellen?

Dat kan! Je kan hier een extra of nieuw ophangsysteem bestellen. Selecteer op de pagina de gewenste maat wanddecoratie voor het ophangsysteem en bestel dan verder.

Als er al een ophangsysteem op de wanddecoratie bevestigd is, dan moet je deze eerst verwijderen voordat je een nieuwe kan bevestigen. Je kan het ophangsysteem voorzichtig eraf halen met een scherp mesje. Zo haal je het plakmateriaal los van de wanddecoratie (onder de metalen plaat). Je kan na verwijdering het ophangsysteem niet nogmaals gebruiken. Het plakmateriaal is dan niet meer stevig genoeg om de wanddecoratie te houden. In dat geval is het belangrijk om een nieuw ophangsysteem te bestellen.

Wordt er een ophangsysteem geleverd bij mijn wanddecoratie?

Ja, deze wordt altijd gratis bij je wanddecoratie geleverd! De outdoor posters hebben geen ophangsysteem nodig. Deze hebben standaard ophangringen in de hoeken.

Zit het ophangsysteem niet in de doos? Dan raden wij aan de volgende stappen te volgen:

 • Het komt weleens voor dat het ophangsysteem binnen in de kartonnen doos wordt geplakt. Zoek daarom goed de doos door om te kijken of hij er echt niet bijzit.
 • Sommige ophangsystemen zijn een stuk kleiner, omdat ze bedoelt zijn voor kleine wanddecoraties. Ook deze kunnen daarom makkelijker verstopt zitten in de doos.
 • Ophangsystemen worden ook aan de wanddecoraties bevestigd (afhankelijk van het verpakken). Kijk daarom goed of hij toch niet op een wanddecoratie bevestigd zit met tape.

Tip: Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Vergeet ook niet de transparante beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen, voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt.

Heb je alles nagelopen en zit het ophangsysteem er nog steeds niet bij? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen dan dat er z.s.m een ophangsysteem naar je wordt opgestuurd en excuseren ons voor het ongemak!

Kan ik grotere oplages of grotere maten bestellen?

Dat kan! Als je graag een design van HIP ORGNL® in een grotere maat wil hebben i.p.v. de standaardmaten, dan kan je dit bij ons op verzoek aanvragen. Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Zet in je e-mail het gewenste formaat, de aantallen en welk(e) design(s) je graag wil hebben. Wij reageren dan zo snel mogelijk met een prijsindicatie en meer informatie over het plaatsen van de bestelling.

Ook willen wij graag voorzien in grote oplages. Heb je bijvoorbeeld een restaurant of een zorginstelling waar je graag de wanddecoraties van HIP ORGNL® wilt ophangen? Heb je hierbij nog vragen over mogelijke formaten of prijzen voor grote aantallen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan graag verder! Ook kan je meer uitgebreide informatie over zakelijke bestellingen lezen op onze pagina speciaal voor zakelijke bestellingen.

Wij kunnen ook op verzoek speciale aangepaste, ofwel op maat gemaakte designs maken. Bekijk ook de vraag, ‘Zijn er op maat gemaakte, designs mogelijk?’. Neem in dit geval ook contact met ons op.

Naar welke landen verzenden jullie?

Wij verzenden standaard gratis binnen Nederland, naar België en Duitsland. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 3 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Als het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail track & trace informatie waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Wil je jouw pakket naar een ander land sturen? Stuur ons dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij kijken dan naar de mogelijkheden en helpen je graag verder.

Ik heb geen bevestigingsmail of factuur van mijn bestelling ontvangen?

Als je een bestelling geplaatst hebt wordt er vanuit ons systeem automatisch een bevestiging (met factuur) naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Dit gebeurt altijd, tenzij er (uitzonderlijk) een storing optreedt. Als je niets hebt ontvangen ligt dit vaak aan de volgende oorzaken:

 • De e-mail zit verstopt in je spambox. Ook vervolg e-mails over o.a. de verzendbevestiging komen dan hierin terecht. Bekijk je postvakken voor spam / ongewenste e-mails goed.
 • Je hebt het verkeerde e-mailadres opgegeven of er staan fouten in het e-mailadres.

Heb je de bovenstaande punten nagelopen en kom je er niet achter? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen er dan voor dat alle informatie z.s.m. bij jou terecht komt.

Ik heb geen ophangsysteem ontvangen?

Bij elke wanddecoratie wordt altijd gratis een ophangsysteem meegeleverd. De outdoor posters hebben geen ophangsysteem nodig. Deze hebben standaard ophangringen in de hoeken. Het kan zijn dat je een wanddecoratie hebt besteld, maar dat je het ophangsysteem niet in het pakket kan vinden. Nu lijkt deze niet goed geleverd, maar het kan ook nog een andere oorzaak hebben.

 • Het komt weleens voor dat het ophangsysteem binnen in de kartonnen doos wordt geplakt. Zoek daarom goed de doos door om te kijken of hij er echt niet bijzit.
 • Sommige ophangsystemen zijn een stuk kleiner, omdat ze bedoelt zijn voor kleine wanddecoraties. Ook deze kunnen daarom makkelijker verstopt zitten in de doos.
 • Ophangsystemen worden ook aan de wanddecoraties bevestigd (afhankelijk van het verpakken). Kijk daarom goed of hij toch niet op een wanddecoratie bevestigd zit met tape.

Tip: Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Vergeet ook niet de beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt.

Heb je alles nagelopen en zit het ophangsysteem er nog steeds niet bij? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen dan dat er z.s.m een ophangsysteem naar je wordt opgestuurd en excuseren ons voor het ongemak!

Beschermfolie op de achterzijde van de wanddecoratie?

Op bijna elke achterzijde van een HIP ORGNL® wanddecoratie (excl. de outdoor posters) zit doorzichtige beschermfolie. Je ziet dit vaak aan de randen (lijkt niet afgewerkt, iets rafelig plastic) of voelt het aan het oppervlak (plastic gevoel, niet helemaal glad). Het is soms haast niet te zien. Hier werken wij nog aan. Er zijn echter ook exemplaren zonder folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je je nagel er tegenaan drukt en er niets beweegt in het oppervlak (plastic materiaal) of als je aan de randen niets los krijgt.

De folie kan je, als deze erop zit, als een sticker verwijderen. Soms moet je er best hard aan trekken/ goed pulken om de folie er helemaal af te krijgen. Hang de wanddecoratie niet op met de beschermfolie. Hij kan dan van de muur vallen en beschadigen. Op de voorzijde zit geen folie.

Bij de instructies van het ophangsysteem staat ook aangegeven dat je de beschermfolie eerst moet verwijderen.

Welke maten moet ik kiezen of zie ik in de sfeerbeelden?

Wij krijgen vaak vragen over de maten van de wanddecoraties. Welke keuze moet je maken? Bij elk wanddecoratie staat bij de formaten een maatkeuze hulp. Hierin kan je goed de verhoudingen zien van elke maat. Daarnaast kan je op onze speciale maat & advies pagina, uitgebreide informatie en tips vinden over het bepalen van de maat en populaire maatverhoudingen of collages. Ook zie je een aantal sfeerbeelden met de bijbehorende maten. Wil je graag meer advies voor jouw ruimte/muur. Stuur ons een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan graag verder.

Ik kan mijn VVV Cadeaukaart(en) niet volledig of goed inwisselen?

Bij het afrekenen (in stap 3), kan je de keuze ‘VVV Cadeaubon’ selecteren om je bestelling te betalen. Er is sinds kort echter een wettelijk bestedingslimiet van € 50,- per keer. Lees ook onder meer informatie over de VVV Cadeaukaart.

Wil je meer bonnen gebruiken of een hoger bedrag besteden? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen er dan voor dat je met een extra betaalmethode alle bonnen kan inwisselen of een hoger bedrag kan besteden, om zo je bestelling te betalen.

“Wilt u met uw VVV Cadeaukaart in een webshop betalen? Dan geldt er vanaf 30 juni 2020 een maximum aan de hoogte van het te besteden bedrag per transactie. U kunt met het tegoed op uw VVV Cadeaukaart per online transactie tot een bedrag van maximaal €50,- een aankoop doen.
Deze beperking op het online bestedingsbedrag van de VVV Cadeaukaart komt door de nieuwe Europese anti-witwasregels, die in mei in de Nederlandse wet verankerd zijn. Die regels zijn vooral bedoeld om het gebruik van anonieme prepaid creditcards bij het witwassen van geld tegen te gaan. Cadeaubonnen zoals de VVV Cadeaukaart worden op dit moment door de EU ook als prepaid betaalkaarten gezien en moeten daarom vanaf 30 juni 2020 aan dezelfde strenge regels voldoen. Cadeaukaarten zijn geen prepaid creditcards.

Heb ik een code nodig? Ik zie geen korting op mijn bestelling?

Wanneer wij een kortingsactie hebben in de webshop zie je dit altijd aan de gereduceerde de prijzen bij de producten. De doorgestreepte prijs was de oorspronkelijke prijs. Voor onze kortingsacties heb je dus verder geen kortingscode nodig. De korting wordt automatisch verrekend bij de betaling. Dit zie je bij het afrekenen.

Heb je ook een code? Dan kan je misschien profiteren van extra korting. Voer hiervoor de code in bij het afrekenen, dan zie je direct of de korting verrekend wordt. Heb je nog vragen over onze kortingsacties? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Dan helpen wij je graag verder.

Bestellen

Kan ik met een VVV Cadeaukaart betalen?

Ja, dat kan! Bij het afrekenen (in stap 3), kan je de keuze ‘VVV Cadeaubon’ selecteren om je bestelling te betalen. Let op: er is een wettelijk bestedingslimiet van € 50,- per keer. Lees ook onder meer informatie over de VVV Cadeaukaart.

Wil je meer bonnen gebruiken of een hoger bedrag besteden? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen er dan voor dat je met een extra betaalmethode alle bonnen kan inwisselen of een hoger bedrag kan besteden, om zo je bestelling te betalen.

“Wilt u met uw VVV Cadeaukaart in een webshop betalen? Dan geldt er vanaf 30 juni 2020 een maximum aan de hoogte van het te besteden bedrag per transactie. U kunt met het tegoed op uw VVV Cadeaukaart per online transactie tot een bedrag van maximaal €50,- een aankoop doen.
Deze beperking op het online bestedingsbedrag van de VVV Cadeaukaart komt door de nieuwe Europese anti-witwasregels, die in mei in de Nederlandse wet verankerd zijn. Die regels zijn vooral bedoeld om het gebruik van anonieme prepaid creditcards bij het witwassen van geld tegen te gaan. Cadeaubonnen zoals de VVV Cadeaukaart worden op dit moment door de EU ook als prepaid betaalkaarten gezien en moeten daarom vanaf 30 juni 2020 aan dezelfde strenge regels voldoen. Cadeaukaarten zijn geen prepaid creditcards.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

We bieden meerdere betrouwbare en veilige (internationale) betaalmethodes aan, zodat je snel en eenvoudig je bestelling kan betalen. Zie de lijst met betaalmogelijkheden onder. Ga ook naar onze pagina met een overzicht van alle betalingsmogelijkheden.

 • iDeal (Nederland)
 • Creditcard Visa / Mastercard
 • PayPal
 • ApplePay
 • Klarna Achteraf Betalen
 • VVV cadeaubon
 • BanContact (België)
 • KBC/CBC Betaalknop (België)
 • Belfius Direct Net (België)
 • Sofort Banking (Duitsland)
 • GiroPay (Duitsland)
 • HIP ORGNL Cadeaubon

Alle genoemde prijzen op deze website zijn inclusief btw.

Kan ik zelf een bezorgdatum kiezen?

De bezorgtijd en datum kan in het bestelsysteem niet zelf gekozen worden. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 3 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Als het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail de track & trace informatie (link) waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Heb je hier extra vragen over? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan zo snel mogelijk verder.

Kan ik ook een afwijkend verzendadres invoeren?

Ja, je kan bij het bestellen ervoor kiezen om een afwijkend verzendadres te gebruiken.

Kan ik een HIP ORGNL® account aanmaken?

Ja, dat kan! Wanneer je een bestelling plaatst kan je direct ook een account aanmaken. Zo kan je in het vervolg altijd makkelijker bestellen en de status van je bestelling(en) inzien.

Moet ik een account maken?

Nee, dat is niet nodig. Wanneer je een bestelling plaatst ben je niet verplicht om een account aan te maken. Als je echter wel een account aanmaakt kan je in het vervolg altijd makkelijker bestellen en de status van je bestelling(en) inzien.

Kan ik mijn giftcard altijd gebruiken, ook in combinatie met kortingscodes of webshop-acties?

Natuurlijk kan dat! Jouw HIP ORGNL® giftcard, ofwel cadeaubon is een bedrag dat jij ontvangen hebt om in onze webshop te spenderen, net zoals een gewoon betaalmiddel. Je kan de cadeaubon daarom altijd gebruiken, ook in combinatie met webshop-acties en kortingscodes etc.

Er kan alleen geen saldo overblijven op je cadeaubon. Het bedrag zal in één keer gespendeerd worden. Wil je toch maar een gedeelte uitgeven? Neem dan eerst contact op met onze klantenservice via service@hiporgnl.com, dan helpen wij je graag verder.

Kan ik een ophangsysteem los bestellen?

Dat kan! Je kan hier een extra of nieuw ophangsysteem bestellen. Selecteer op de pagina de gewenste maat wanddecoratie voor het ophangsysteem en bestel dan verder.

Als er al een ophangsysteem op de wanddecoratie bevestigd is, dan moet je deze eerst verwijderen voordat je een nieuwe kan bevestigen. Je kan het ophangsysteem voorzichtig eraf halen met een scherp mesje. Zo haal je het plakmateriaal los van de wanddecoratie (onder de metalen plaat). Je kan na verwijdering het ophangsysteem niet nogmaals gebruiken. Het plakmateriaal is dan niet meer stevig genoeg om de wanddecoratie te houden. In dat geval is het belangrijk om een nieuw ophangsysteem te bestellen.

Wordt er een ophangsysteem geleverd bij mijn wanddecoratie?

Ja, deze wordt altijd gratis bij je wanddecoratie geleverd! De outdoor posters hebben geen ophangsysteem nodig. Deze hebben standaard ophangringen in de hoeken.

Zit het ophangsysteem niet in de doos? Dan raden wij aan de volgende stappen te volgen:

 • Het komt weleens voor dat het ophangsysteem binnen in de kartonnen doos wordt geplakt. Zoek daarom goed de doos door om te kijken of hij er echt niet bijzit.
 • Sommige ophangsystemen zijn een stuk kleiner, omdat ze bedoelt zijn voor kleine wanddecoraties. Ook deze kunnen daarom makkelijker verstopt zitten in de doos.
 • Ophangsystemen worden ook aan de wanddecoraties bevestigd (afhankelijk van het verpakken). Kijk daarom goed of hij toch niet op een wanddecoratie bevestigd zit met tape.

Tip: Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Vergeet ook niet de transparante beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen, voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt.

Heb je alles nagelopen en zit het ophangsysteem er nog steeds niet bij? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen dan dat er z.s.m een ophangsysteem naar je wordt opgestuurd en excuseren ons voor het ongemak!

Kan ik grotere oplages of grotere maten bestellen?

Dat kan! Als je graag een design van HIP ORGNL® in een grotere maat wil hebben i.p.v. de standaardmaten, dan kan je dit bij ons op verzoek aanvragen. Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Zet in je e-mail het gewenste formaat, de aantallen en welk(e) design(s) je graag wil hebben. Wij reageren dan zo snel mogelijk met een prijsindicatie en meer informatie over het plaatsen van de bestelling.

Ook willen wij graag voorzien in grote oplages. Heb je bijvoorbeeld een restaurant of een zorginstelling waar je graag de wanddecoraties van HIP ORGNL® wilt ophangen? Heb je hierbij nog vragen over mogelijke formaten of prijzen voor grote aantallen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan graag verder! Ook kan je meer uitgebreide informatie over zakelijke bestellingen lezen op onze pagina speciaal voor zakelijke bestellingen.

Wij kunnen ook op verzoek speciale aangepaste, ofwel op maat gemaakte designs maken. Bekijk ook de vraag, ‘Zijn er op maat gemaakte, designs mogelijk?’. Neem in dit geval ook contact met ons op.

Zijn er op maat gemaakte designs mogelijk?

Wij staan altijd open voor speciale verzoeken. Wil je een custom made design of wil je een HIP ORGNL® ontwerp in een andere style of kleur hebben, dan is het mogelijk om dit speciaal op maat te laten maken. Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Zet in je e-mail wat voor (aangepast) design je voor ogen hebt of je eigen foto in de hoogste resolutie (kwaliteit) met daarbij het gewenste formaat. Onze vormgevers zullen dan een voorbeeld maken. Als deze naar wens is kan je hem eenvoudig bestellen. Hierover sturen we de instructies. Laat eventueel een telefoonnummer achter, zodat wij ook telefonisch contact met je kunnen opnemen. Wij zullen zo snel mogelijk op je verzoek reageren.

Kan ik een wanddecoratie zonder logo bestellen en hoe doe ik dat?

Ja, dat is mogelijk. Je kan een wanddecoratie van HIP ORGNL® (excl. de outdoor posters) zonder logo bestellen. Het is echter wel een belangrijk en kenmerkend signatuur van ons werk. Ons logo staat voor onze identiteit, ofwel onze kwaliteit, unieke visuele vormgeving, de persoonlijke service die wij bieden en meer. Daarnaast zien wij het ook (en veel van onze klanten),  juist als een esthetische toevoeging. Het geeft tevens aan dat het een werk van onze hand is en je weet op deze manier dat het een authentiek werk is van HIP ORGNL®.

Mocht je toch bij je beslissing blijven en wil je graag een wanddecoratie van HIP ORGNL® zonder logo bestellen?  Plaats dan bij het bestelproces, bij het vak voor een opmerking, ‘graag leveren zonder HIP ORGNL logo’. Als je meerdere werken wilt bestellen, geef dan ook aan om welke wanddecoratie het gaat in je bestelling. Verder hoef je niets te doen. Wij zorgen dat deze wanddecoraties zonder logo gemaakt worden. De levering van de wanddecoratie kan hierdoor wel 1 werkdag langer duren.

Heb je hierover nog vragen? Stuur ons een e-mail met je vraag naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan graag verder.

Hoe kan ik bestellen?

1. Ga naar het artikel van jouw keuze, selecteer (indien nodig) nog de maat en de kleur van het product. Klik daarna op de button ‘In winkelmand’.
2. Er opent nu een extra scherm waar je kunt kiezen om de winkelwagen op een nieuwe pagina verder te bekijken met de button ‘Ik ga bestellen’ en vanaf daar je bestelling af te ronden of je kan klikken naar ‘Verder winkelen’.
3. Ben je klaar met shoppen, ga dan naar je Winkelmandje (icoon met de winkeltas, rechtsboven op de website) of klik direct verder op ‘Afrekenen’ als de winkelmand al is geopend met het scherm.
4. Er verschijnt nu een scherm waar je al je gegevens kan achterlaten om te bestellen. Vul alles correct in. In deze stappen kan je eventueel een afwijkend bezorgadres ingeven.
5. Vervolgens zie je bij stap 3 een overzicht van de geselecteerde artikelen en de bijbehorende prijzen. Controleer hier nogmaals of je bestelling klopt.
5. Selecteer vervolgens de gewenste betaalmethode (op dezelfde pagina).
6. klik op ‘Bestelling betalen’.
7. Afhankelijk van de gekozen betaalwijze, kan je nu je betaling afhandelen. Na het afronden van de betaling, is je bestelling klaar en wordt deze in het systeem verwerkt. Zodra je bestelling bij ons is verwerkt, sturen we je een bevestiging van je bestelling per e-mail.

Ik heb geen bevestigingsmail of factuur van mijn bestelling ontvangen?

Als je een bestelling geplaatst hebt wordt er vanuit ons systeem automatisch een bevestiging (met factuur) naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Dit gebeurt altijd, tenzij er (uitzonderlijk) een storing optreedt. Als je niets hebt ontvangen ligt dit vaak aan de volgende oorzaken:

 • De e-mail zit verstopt in je spambox. Ook vervolg e-mails over o.a. de verzendbevestiging komen dan hierin terecht. Bekijk je postvakken voor spam / ongewenste e-mails goed.
 • Je hebt het verkeerde e-mailadres opgegeven of er staan fouten in het e-mailadres.

Heb je de bovenstaande punten nagelopen en kom je er niet achter? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen er dan voor dat alle informatie z.s.m. bij jou terecht komt.

Welke maten moet ik kiezen of zie ik in de sfeerbeelden?

Wij krijgen vaak vragen over de maten van de wanddecoraties. Welke keuze moet je maken? Bij elk wanddecoratie staat bij de formaten een maatkeuze hulp. Hierin kan je goed de verhoudingen zien van elke maat. Daarnaast kan je op onze speciale maat & advies pagina, uitgebreide informatie en tips vinden over het bepalen van de maat en populaire maatverhoudingen of collages. Ook zie je een aantal sfeerbeelden met de bijbehorende maten. Wil je graag meer advies voor jouw ruimte/muur. Stuur ons een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan graag verder.

Bestelling toch annuleren?

Heb je iets verkeerd besteld of wil je jouw bestelling toch annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Mocht de bestelling al verzonden zijn, dan je deze altijd binnen 30 dagen kosteloos retourneren. Volg hiervoor de retour instructies bij de vraag: ‘Hoe retourneer ik mijn bestelling?’

Ik kan mijn VVV Cadeaukaart(en) niet volledig of goed inwisselen?

Bij het afrekenen (in stap 3), kan je de keuze ‘VVV Cadeaubon’ selecteren om je bestelling te betalen. Er is sinds kort echter een wettelijk bestedingslimiet van € 50,- per keer. Lees ook onder meer informatie over de VVV Cadeaukaart.

Wil je meer bonnen gebruiken of een hoger bedrag besteden? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen er dan voor dat je met een extra betaalmethode alle bonnen kan inwisselen of een hoger bedrag kan besteden, om zo je bestelling te betalen.

“Wilt u met uw VVV Cadeaukaart in een webshop betalen? Dan geldt er vanaf 30 juni 2020 een maximum aan de hoogte van het te besteden bedrag per transactie. U kunt met het tegoed op uw VVV Cadeaukaart per online transactie tot een bedrag van maximaal €50,- een aankoop doen.
Deze beperking op het online bestedingsbedrag van de VVV Cadeaukaart komt door de nieuwe Europese anti-witwasregels, die in mei in de Nederlandse wet verankerd zijn. Die regels zijn vooral bedoeld om het gebruik van anonieme prepaid creditcards bij het witwassen van geld tegen te gaan. Cadeaubonnen zoals de VVV Cadeaukaart worden op dit moment door de EU ook als prepaid betaalkaarten gezien en moeten daarom vanaf 30 juni 2020 aan dezelfde strenge regels voldoen. Cadeaukaarten zijn geen prepaid creditcards.

Heb ik een code nodig? Ik zie geen korting op mijn bestelling?

Wanneer wij een kortingsactie hebben in de webshop zie je dit altijd aan de gereduceerde de prijzen bij de producten. De doorgestreepte prijs was de oorspronkelijke prijs. Voor onze kortingsacties heb je dus verder geen kortingscode nodig. De korting wordt automatisch verrekend bij de betaling. Dit zie je bij het afrekenen.

Heb je ook een code? Dan kan je misschien profiteren van extra korting. Voer hiervoor de code in bij het afrekenen, dan zie je direct of de korting verrekend wordt. Heb je nog vragen over onze kortingsacties? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Dan helpen wij je graag verder.

Hoe en wanneer kan ik mijn kortingscode gebruiken?

Onze kortingscodes hebben altijd een bepaalde geldigheid. De datum wordt vaak gecommuncieerd bij de code. De code kan daarnaast vrijwel altijd gebruikt worden als er een vaste actie is in de webshop. Zo profiteer je van dubbel korting! De codes zijn echter niet te combineren met andere kortingscodes of exclusieve acties. Bij het afrekenen kan je direct zien of je korting verwerkt wordt. Twijfel je over de geldigheid van je code? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan graag verder.

Materiaal

Mijn outdoor poster heeft kreukels?

Wanneer je de outdoor poster uit de verpakking haalt kan deze nog wat gekreukeld zijn. Dit trekt vanzelf weg nadat deze is uitgerold. De tuinposter zal uiteindelijk helemaal kreukvrij zijn.

Van welk materiaal zijn de wanddecoraties van HIP ORGNL® gemaakt?

Alle wanddecoraties van HIP ORGNL® (excl. de outdoor posters) worden gemaakt van duurzaam, stevig en vormvast, premium dibond materiaal. Dit materiaal is erg populair in galerijen door de luxe uitstraling, de gladde structuur en de hoge kwaliteit waarin de kleuren worden weergeven. Daarnaast hebben alle wanddecoraties een prachtige matte afwerking.

Het premium dibond materiaal is opgebouwd uit drie lagen: twee lagen aluminium en een kunststof kern. In totaal is het materiaal 3mm dik. Door een speciale laag aan de voorzijde lichten de kleuren beter op en blijven de intense kleuren beter behouden. Het is bij uitstek één van de mooiste materialen voor aan de muur.

Van welk materiaal zijn de HIP ORGNL® Garden Dreams outdoor posters gemaakt?

Alle outdoor posters van HIP ORGNL®  zijn gemaakt van premium outdoor materiaal (duurzaam polyester). Het is lichtgewicht, oprolbaar en recyclebaar. De kleuren komen op dit materiaal extra mooi uit. Daarnaast heeft het materiaal een bijzonder mooie afwerking. De inkt van elke tuinposter is UV-bestendig, waardoor de kleuren hun prachtige helderheid en tint langdurig behouden.

Het materiaal is weerbestending, waterafstotend en blijft ook mooi in de wintermaanden. Daarnaast reflecteert het doek niet in de zon. De tuinposters van HIP ORGNL® zijn ideaal voor buitengebruik, zoals aan een schutting of muur in de tuin, onder een overkapping of op een (dak)terras en balkon.

Van welk materiaal zijn de HIP ORGNL® Cushions gemaakt?

De sierkussens uit de HIP ORGNL® Cushions collectie zijn gemaakt van een zachte, premium polyester stof met matte afwerking. Deze stof is strijkvrij, vormvast (stevig) en heel sterk. De kleur in de stof is extra helder door de manier waarop de inkt op een zeer hoge temperatuur in de stof wordt gebracht. De kleuren van de sierkussens zijn hierdoor nog mooier dan bij veel andere stofsoorten. Ook is stof zeer goed bestand tegen intensief gebruik en externe invloeden, zoals UV-stralen, strijken of wassen. De kleuren worden hierdoor prachtig behouden.

Zijn de wanddecoraties voor binnen, ook geschikt voor de badkamer of buiten?

Onze wanddecoraties voor binnen, kan je ook gewoon in de badkamer of buiten hangen. Ze zijn water- en zelfs UV bestendig. Het buiten ophangen van een wanddecoratie is wel op eigen risico. Wij kunnen niet garanderen dat hij niet door bepaalde weersinvloeden beschadigd raakt (windvlagen, hagel, storm etc.). Wij adviseren daarom ook om de wanddecoratie wel op een meer beschutte plek op te hangen. Zo blijft hij langer mooi. Wanneer de wanddecoratie duidelijk is beschadigd door weersinvloeden, dan kunnen wij geen recht meer op retourneren garanderen. Ook hebben wij een speciale outdoor collectie met tuinposters. Deze zijn volledig gemaakt voor buitengebruik.

 

Verzenden

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen?

Heb je na 3 werkdagen na verzendbevestiging je bestelling nog niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan zo snel mogelijk verder. Vergeet hierbij niet je ordernummer te vermelden. Let op: het weekend valt niet onder werkdagen.

Wij verzenden standaard gratis binnen Nederland, naar België en Duitsland. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 2 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Wanneer het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail de track & trace informatie (link) waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Hoe wordt mijn pakket verstuurd?

Alle bestelling worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst. De wanddecoraties van HIP ORGNL® worden stevig verpakt in karton om transportschade te voorkomen. Er zit meestal ook doorzichtige of bedrukte beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie. Deze beschermfolie kan je gewoon (via de hoeken of de randen) als een sticker verwijderen. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je bij de randen aan niets los krijgt.

Ben je niet thuis?
DHL of de HIP ORGNL® koeriersdienst geven dan standaard je pakket af bij de buren. Via de gestuurde track & trace link kan je zien waar het pakket geleverd is.

Kan ik zelf een bezorgdatum kiezen?

De bezorgtijd en datum kan in het bestelsysteem niet zelf gekozen worden. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 3 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Als het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail de track & trace informatie (link) waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Heb je hier extra vragen over? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan zo snel mogelijk verder.

Kan ik ook een afwijkend verzendadres invoeren?

Ja, je kan bij het bestellen ervoor kiezen om een afwijkend verzendadres te gebruiken.

Hoeveel dagen duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Wij verzenden standaard gratis binnen Nederland, naar België en Duitsland. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 3 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Als het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail de track & trace informatie (link) waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Heb je jouw pakket nog niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan zo snel mogelijk verder.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Wij rekenen geen verzendkosten. Alle bestellingen van HIP ORGNL® worden gratis verzonden!

Naar welke landen verzenden jullie?

Wij verzenden standaard gratis binnen Nederland, naar België en Duitsland. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 3 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Als het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail track & trace informatie waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Wil je jouw pakket naar een ander land sturen? Stuur ons dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij kijken dan naar de mogelijkheden en helpen je graag verder.

Ophangen

Hoe hang ik mijn wanddecoratie op?

Bij elke wanddecoratie wordt gratis een ophangsysteem meegeleverd (excl. de outdoorposters. Deze hebben standaard hun eigen ophangringen). In het zakje met het ophangsysteem horen 7 onderdelen te zitten: 1 schroef, 1 plug, alcoholdoekje(s), 2 afstandhouders (soms aan elkaar vast geleverd), 1 klein metaal ophangplaatje met een gat en 1 grotere vierkante metalen plaat. Bij het ophangsysteem zitten ook eenvoudige ophang-instructies. Deze staan meestal geschreven op de grotere vierkante metalen plaat.

Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Elke maat wanddecoratie heeft zijn eigen maat ophangsysteem. Oftewel, er zijn kleine- en grote maten ophangsystemen.

De bevestiging staat hier nogmaals uitgebreid beschreven en gaat als volgt:

1. Verwijder de transparante beschermfolie aan de achterzijde, als deze op de wanddecoratie zit. Je ziet o.a. aan de randen dat deze erop zit (iets rafelig plastic) of je voelt het aan het oppervlak (plastic gevoel of niet helemaal glad). Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt. Je kan de beschermfolie eenvoudig als een sticker verwijderen. Soms moet je even goed pulken of met een mesje voorzichtig een begin maken. Aan de voorzijde van de wanddecoratie zit geen beschermfolie.
2. Laat het paneel en de ophangplaat acclimatiseren op kamertemperatuur (20 ℃).
3. De grotere vierkante metalen ophangplaat van het ophangsysteem kan je als een sticker op de achterkant van de wanddecoratie plakken. Verwijder hiervoor het (meestal bruine) papier/plastic van het plakgedeelte aan de achterzijde van de plaat. Maak met de alcoholdoekje(s) het stukje schoon waarop je de ophangplaat gaat plakken. Plak daarna voorzichtig de plaat in het midden op ongeveer ¼ vanaf de bovenkant, op de achterkant van de wanddecoratie. Bij een ronde vorm kan je het logo aan de voorzijde aanhouden om het midden te bepalen. Plak voor het gemak aan de achterzijde een plakbankje op de plek waar het logo aan de voorkant zit. Zo heb je een referentie.
4. Druk de grotere vierkante plaat nog even 30 seconden heel stevig aan. Bij een grote wanddecoratie kan je het beste een zwaar voorwerp op de plaat zetten (15 kg) en deze een uur hierop laten rusten, zo weet je zeker dat hij goed vastzit. Je kan bijvoorbeeld sportgewichten (dumbells) of zware boeken gebruiken.
5. Haal nu het plastic van het plakgedeelte van de afstandhouders en plaats ze onderaan op de achterkant van de wanddecoratie, in de linkerhoek en in de rechterhoek. Op deze manier creëer je het zwevende effect op de muur. Bij een ronde wanddecoratie kan je ditzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen
6. Boor een gat in de muur op de plaats waar je de wanddecoratie wilt gaan ophangen. Gebruik de plug voor in de muur, en schroef daarna met de schroef het kleinere metalen ophangplaatje (met gat) aan de muur.
7. Als je zeker wilt zijn dat de wanddecoratie goed blijft zitten adviseren wij een dag (24 uur) te wachten voordat je de wanddecoratie ophangt. De plakbare elementen zijn dan echt goed aangehecht.
8. Je kan nu de wanddecoratie ophangen!

Ik heb verschillende maten ophangsystemen ontvangen?

Elke maat wanddecoratie heeft een passende (maat) ophangsysteem. Als je diverse wanddecoraties hebt besteld in verschillende maten, dan kunnen de ophangsystemen qua grootte verschillen. De kleinere formaten horen bij de kleinere wanddecoraties en de grotere bij de grote formaten (logisch). Voordat je de wanddecoraties ophangt is het daarom belangrijk dat je eerst bekijkt welk ophangsysteem bij welke maat hoort. In veel gevallen zitten ze ook al opgeplakt aan de desbetreffende wanddecoratie in de doos.

Hoe hang je een tuinposter op?

Wanneer je de outdoor poster uit de verpakking haalt kan deze nog wat gekreukeld zijn. De kreukels trekken vanzelf weg nadat deze is uitgerold. In elke hoek van de tuinposter zitten standaard speciale metalen ringen waarmee je de tuinposter eenvoudig kan ophangen aan bijvoorbeeld schroeven en spijkers, eventueel in combinatie met tie-rips (niet meegeleverd). Binnen no-time geniet je van een prachtige HIP ORGNL® Garden Dreams tuinposter!

Hoe hang ik een ronde wanddecoratie recht aan de muur?

Houd het logo aan als referentie voor het ophangen van ronde wanddecoraties. Een handige tip om je ronde wanddecoratie zo recht mogelijk te hangen is door het logo van HIP ORGNL® aan de voorzijde als referentie aan te houden. Houd je duim op het logo, met je wijsvinger aan de achterkant (en de wanddecoratie ertussen). Kijk of je duim en wijsvinger enigszins gelijk staan en draai de wanddecoratie om. Markeer vervolgens een punt op de plek van je wijsvinger met bijvoorbeeld een stukje plakband of tape. Vanuit daar trek je een rechte lijn naar boven om het ophangsysteem te bevestigen op ongeveer 1/4 van de bovenkant.

Vergeet niet om de beschermfolie te verwijderen, als deze op de achterkant zit.

Jouw HIP ORGNL® heeft meestal bedrukte of doorzichtige beschermfolie op de achterkant. Je ziet dit vaak aan de randen (iets rafelig plastic) of je voelt het aan het oppervlak (niet helemaal glad of plastic gevoel). De beschermfolie op de achterkant kan je gewoon makkelijk (via de hoeken en randen) als een sticker verwijderen. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt. Volg ook goed de instructies die bij het ophangsysteem zitten. Hang de wanddecoratie niet op met de beschermfolie. Het ophangsysteem blijft dan niet stevig genoeg zitten. De wanddecoratie kan dan van de muur vallen en beschadigen.

Gebruik de afstandhouders (rubberen transparante dopjes) die bij het ophangsysteem zitten. De dopjes kan je het beste links- en rechtsonder (een paar centimeter) van de rand plakken, uiteraard op de achterkant. Bij een ronde wanddecoratie kan je ditzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen. Op deze manier hang je de wanddecoratie recht naar beneden op met overal dezelfde afstand van de muur.

Kan ik de wanddecoratie hangen aan een railsysteem?

Met ons ophangsysteem kan je de wanddecoratie ophangen aan een railsysteem. Het is heel eenvoudig. Ons ophangsysteem is een metalen plaat die je op de achterkant van de wanddecoratie bevestigd. Vervolgens kan je hiermee de wanddecoratie ophangen aan de haak van je railsysteem. Deze haak vervangt de schroef in de muur waaraan de wanddecoratie gebruikelijk wordt gehangen.

Twijfel je nog of je railsysteem geschikt is? Neem dan contact op met de klantenservice, dan helpen wij je graag verder.

Wat zijn de transparante dopjes bij het ophangsysteem?

Misschien heb je er al een paar uur over nagedacht of heb je het al tien keer gegoogeld, maar ben je er nog steeds niet achter. Hier komt het antwoord: de rubberen transparante dopjes bij het ophangsysteem zijn zogeheten afstandshouders.

Door het ophangsysteem zal je wanddecoratie iets van de muur bevestigd worden, omdat het ophangsysteem een paar centimeter ruimte inneemt (logisch). De rubberen dopjes zijn ervoor om ook aan de onderkant van de wanddecoratie dezelfde afstand van de muur te creëren t.o.v. het ophangsysteem. Zo hangt hij recht en een stukje van de muur af. Dit creëert een heel mooi effect.

De dopjes kan je als een sticker opplakken door de op de achterkant het stukje plakvel, dat eraan vast zit, te verwijderen. De dopjes kan je vervolgens het beste links- en rechtsonder (een paar centimeter) van de rand plakken, uiteraard op de achterkant. Bij een ronde wanddecoratie kan je hetzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes echter niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen.

Hoe ziet het ophangsysteem eruit?

Ons ophangsysteem is een metalen plaat en verschilt qua formaat (zie afbeelding onder). Als je een grote wanddecoratie hebt besteld krijg je een groter formaat ophangsysteem. Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort, alvorens je deze ophangt.

In het zakje van het ophangsysteem horen 7 onderdelen te zitten: 1 schroef, 1 plug, alcoholdoekje(s), 2 afstandhouders (soms aan elkaar vast geleverd), 1 klein metaal ophangplaatje met een gat en 1 grotere vierkante metalen plaat. Bij het ophangsysteem zitten ook eenvoudige ophang-instructies. Deze staan meestal geschreven op de grotere vierkante metalen plaat.

Let op: Vergeet niet de transparante beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen, voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt. Lees ook de veelgestelde vraag: ‘Hoe werkt het ophangsysteem?’

 

Hoe verwijder je een bevestigd ophangsysteem?

Als je jouw wanddecoratie bijvoorbeeld per ongeluk scheef hebt opgehangen, dan zal je het ophangsysteem eerst moeten verwijderen voordat je een nieuwe kan bevestigen. Je kan het ophangsysteem voorzichtig eraf halen met een scherp mesje. Zo haal je het plakmateriaal los van de wanddecoratie (onder de metalen plaat).

Let op: je kan na verwijdering het ophangsysteem niet nogmaals gebruiken. Het plakmateriaal is dan niet meer stevig genoeg om de wanddecoratie te houden. In dat geval is het belangrijk om een nieuw ophangsysteem te bestellen. Geef tijdens het afrekenproces bij de bestelnotities aan om welke maat wanddecoratie het gaat. Je kan hier een nieuw ophangsysteem bestellen.

Kan ik een ophangsysteem los bestellen?

Dat kan! Je kan hier een extra of nieuw ophangsysteem bestellen. Selecteer op de pagina de gewenste maat wanddecoratie voor het ophangsysteem en bestel dan verder.

Als er al een ophangsysteem op de wanddecoratie bevestigd is, dan moet je deze eerst verwijderen voordat je een nieuwe kan bevestigen. Je kan het ophangsysteem voorzichtig eraf halen met een scherp mesje. Zo haal je het plakmateriaal los van de wanddecoratie (onder de metalen plaat). Je kan na verwijdering het ophangsysteem niet nogmaals gebruiken. Het plakmateriaal is dan niet meer stevig genoeg om de wanddecoratie te houden. In dat geval is het belangrijk om een nieuw ophangsysteem te bestellen.

Wordt er een ophangsysteem geleverd bij mijn wanddecoratie?

Ja, deze wordt altijd gratis bij je wanddecoratie geleverd! De outdoor posters hebben geen ophangsysteem nodig. Deze hebben standaard ophangringen in de hoeken.

Zit het ophangsysteem niet in de doos? Dan raden wij aan de volgende stappen te volgen:

 • Het komt weleens voor dat het ophangsysteem binnen in de kartonnen doos wordt geplakt. Zoek daarom goed de doos door om te kijken of hij er echt niet bijzit.
 • Sommige ophangsystemen zijn een stuk kleiner, omdat ze bedoelt zijn voor kleine wanddecoraties. Ook deze kunnen daarom makkelijker verstopt zitten in de doos.
 • Ophangsystemen worden ook aan de wanddecoraties bevestigd (afhankelijk van het verpakken). Kijk daarom goed of hij toch niet op een wanddecoratie bevestigd zit met tape.

Tip: Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Vergeet ook niet de transparante beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen, voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt.

Heb je alles nagelopen en zit het ophangsysteem er nog steeds niet bij? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen dan dat er z.s.m een ophangsysteem naar je wordt opgestuurd en excuseren ons voor het ongemak!

Ik heb geen ophangsysteem ontvangen?

Bij elke wanddecoratie wordt altijd gratis een ophangsysteem meegeleverd. De outdoor posters hebben geen ophangsysteem nodig. Deze hebben standaard ophangringen in de hoeken. Het kan zijn dat je een wanddecoratie hebt besteld, maar dat je het ophangsysteem niet in het pakket kan vinden. Nu lijkt deze niet goed geleverd, maar het kan ook nog een andere oorzaak hebben.

 • Het komt weleens voor dat het ophangsysteem binnen in de kartonnen doos wordt geplakt. Zoek daarom goed de doos door om te kijken of hij er echt niet bijzit.
 • Sommige ophangsystemen zijn een stuk kleiner, omdat ze bedoelt zijn voor kleine wanddecoraties. Ook deze kunnen daarom makkelijker verstopt zitten in de doos.
 • Ophangsystemen worden ook aan de wanddecoraties bevestigd (afhankelijk van het verpakken). Kijk daarom goed of hij toch niet op een wanddecoratie bevestigd zit met tape.

Tip: Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Vergeet ook niet de beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt.

Heb je alles nagelopen en zit het ophangsysteem er nog steeds niet bij? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen dan dat er z.s.m een ophangsysteem naar je wordt opgestuurd en excuseren ons voor het ongemak!

Beschermfolie op de achterzijde van de wanddecoratie?

Op bijna elke achterzijde van een HIP ORGNL® wanddecoratie (excl. de outdoor posters) zit doorzichtige beschermfolie. Je ziet dit vaak aan de randen (lijkt niet afgewerkt, iets rafelig plastic) of voelt het aan het oppervlak (plastic gevoel, niet helemaal glad). Het is soms haast niet te zien. Hier werken wij nog aan. Er zijn echter ook exemplaren zonder folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je je nagel er tegenaan drukt en er niets beweegt in het oppervlak (plastic materiaal) of als je aan de randen niets los krijgt.

De folie kan je, als deze erop zit, als een sticker verwijderen. Soms moet je er best hard aan trekken/ goed pulken om de folie er helemaal af te krijgen. Hang de wanddecoratie niet op met de beschermfolie. Hij kan dan van de muur vallen en beschadigen. Op de voorzijde zit geen folie.

Bij de instructies van het ophangsysteem staat ook aangegeven dat je de beschermfolie eerst moet verwijderen.

Waarmee kan ik mijn wanddecoratie ophangen?

Bij elke wanddecoratie van HIP ORGNL® wordt gratis een ophangsysteem meegeleverd. Dit ophangsysteem is geschikt voor een vrij ‘zwevende’ bevestiging aan de muur. De afstandshouder bestaat uit twee platen welke je snel en gemakkelijk kan monteren. Wil je direct meer weten over het ophangen? Ga dan naar de vraag ‘Hoe werkt het ophangsysteem?’.

Door het stevige materiaal van de wanddecoratie kan je er ook voor kiezen om je HIP ORGNL ® wanddecoratie tegen de muur aan te zetten op bijvoorbeeld een dressoir, een plank of op de vloer. Bij de outdoor posters wordt geen ophangsysteem meegeleverd. Deze hebben standaard ophangringen.

Kwaliteit

Hoe herken je een echte én originele HIP ORGNL®?

Diverse partijen hebben helaas (in het verleden) meerdere kopieerpraktijken gepleegd. Alles van HIP ORGNL® heeft echter unieke eigenschappen. Deze zijn nooit volledig te kopiëren en/of ze zijn gerechtelijk beschermd. Hierdoor kan je ook ontdekken wanneer je een ‘namaak’ tegenkomt. Er zijn diverse unieke eigenschappen waaraan je een authentiek en origineel exemplaar van zowel de wanddecoraties, outdoor posters en sierkussens kan herkennen. Hieronder staan er een aantal vermeld:

 • Premium materiaal en luxe afwerking
 • Unieke visuele vormgeving
 • Service en werkwijze
 • Het officiële HIP ORGNL® signatuur
 • De wanddecoraties zijn alleen via deze webshop (www.hiporgnl.com) of via ons Bol.com platform te verkrijgen.
 • En nog veel meer!

In vrijwel alle gevallen zien we dat vergelijkbare werken heel ander materiaal hebben dan onze wanddecoraties. Zeker als de prijsstelling een stuk lager ligt. Onze wanddecoraties zijn namelijk gemaakt van luxe materiaal: hoogwaardig aluminium premium dibond (3mm dik) met o.a. een matte afwerking.

Dit materiaal wordt ook vaak in galerijen gebruikt en bepaalt voor een groot deel de prijs van onze producten. Het is volledig ander materiaal dan bijvoorbeeld een papieren poster (opgerold in koker) of canvasdoek. De wanddecoraties staan hierdoor ook weer heel anders in je interieur, omdat de uitstraling een andere (speciale) look en feel heeft (vrijwel moderner en luxer). Daarnaast zijn ze stevig, gaan ze jarenlang mee én kan je ze zonder lijst ophangen. De keuze voor dit materiaal en de afwerking is voor ons een hele bewuste keuze. Net zoals eigenlijk alles dat wij doen!

Misschien nog wel belangrijker: onze werken hebben ook nog eens een extra unieke visuele vormgeving, waardoor ze er in het echt er doorgaans net iets meer uitspringen dan hun broertjes bij andere partijen. Ook zijn deze unieke visuele eigenschappen niet te kopiëren. Ze behoren hierdoor ook tot ons intellectueel eigendom en hebben auteursrechten. Je kan hierdoor nergens anders dezelfde wanddecoratie/beeld krijgen, want het heeft onze unieke eigenschappen, door ons gemaakt. Lees ook meer over onze unieke eigenschappen bij de veelgestelde vraag: ‘Wat betekent ons unieke HIP ORGNL® signatuur en visuele vormgeving?’

Verder hebben alle werken ook het signatuur van HIP ORGNL® (als kenmerk van onze bijzondere eigenschappen, de kwaliteit en de service die wij bieden). Een zebra of Melkmeisje zal je bijvoorbeeld op meer plekken kunnen tegenkomen. Maar op onze originele wijze, in combinatie met het materiaal, vinden wij ze toch echt wel het mooist. En ze zijn uniek! Daarnaast zijn ze op het gebruikte materiaal ook nog eens scherp geprijsd!

Door onze passie blijven wij niet uitgepraat! Is het nog te volgen? Lees ook meer over ons merk en unieke eigenschappen op onze merkpagina. Mocht je meer vragen hebben over de authenticiteit en originaliteit van HIP ORGNL®, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Zien de producten, zoals je die ziet op de website (afbeeldingen), er ook zo in het echt uit?

De afbeeldingen op de website zijn zo waarheidsgetrouw mogelijk gemaakt. Dit betekent dat wat je ziet op je scherm, je dit ook in het echt mag verwachten. Het komt vrijwel overeen met elkaar.

Echter heeft niet iedereen hetzelfde scherm (retina, geler, etc.). Daarnaast heeft elk scherm ook zijn eigen verlichting en belichting (feller of juist donkerder).  Een scherm geeft hierdoor vaak wel een afbeelding iets feller weer vanwege deze verlichting. Houd hier extra rekening mee als je naar de wanddecoratie op de website kijkt.

Ik zie een vergelijkbaar werk bij een andere partij, wat is het verschil?

Een gedeelte van onze collectie bestaat uit volledige unieke werken, in eigen huis ontworpen. Denk hierbij aan de HIP ORGNL® Plantology collectie. Maar wij hebben ook collecties met bestaande beelden. Het kan dus zijn dat je een vergelijkbare wanddecoratie tegenkomt bij een andere partij. Maar waarom zou je nu voor onze werken kiezen en waarin zit nu het grote verschil?

Korte samenvatting van de belangrijkste punten:

 • Premium materiaal en luxe afwerking
 • Unieke visuele vormgeving
 • Service en werkwijze
 • Het officiële HIP ORGNL® signatuur
 • En meer!

In vrijwel alle gevallen zien we dat vergelijkbare werken heel ander materiaal hebben dan onze wanddecoraties. Zeker als de prijsstelling een stuk lager ligt. Onze wanddecoraties zijn namelijk gemaakt van luxe materiaal: hoogwaardig aluminium premium dibond (3mm dik) met o.a. een matte afwerking.

Dit materiaal wordt ook vaak in galerijen gebruikt en bepaalt voor een groot deel de prijs van onze producten. Het is volledig ander materiaal dan bijvoorbeeld een papieren poster (opgerold in koker) of canvasdoek. De wanddecoraties staan hierdoor ook weer heel anders in je interieur, omdat de uitstraling een andere (speciale) look en feel heeft (vrijwel moderner en luxer). Daarnaast zijn ze stevig, gaan ze jarenlang mee én kan je ze zonder lijst ophangen. De keuze voor dit materiaal en de afwerking is voor ons een hele bewuste keuze. Net zoals eigenlijk alles dat wij doen!

Misschien nog wel belangrijker: onze werken hebben ook nog eens een extra unieke visuele vormgeving, waardoor ze er in het echt er doorgaans net iets meer uitspringen dan hun broertjes bij andere partijen. Ook zijn deze unieke visuele eigenschappen niet te kopiëren. Ze behoren hierdoor ook tot ons intellectueel eigendom en hebben auteursrechten. Je kan hierdoor nergens anders dezelfde wanddecoratie/beeld krijgen, want het heeft onze unieke eigenschappen, door ons gemaakt. Lees ook meer over onze unieke eigenschappen bij de veelgestelde vraag: ‘Wat betekent ons unieke HIP ORGNL® signatuur en visuele vormgeving?’

Verder hebben alle werken ook het signatuur van HIP ORGNL® (als kenmerk van onze bijzondere eigenschappen, de kwaliteit en de service die wij bieden). Een zebra of Melkmeisje zal je bijvoorbeeld op meer plekken kunnen tegenkomen. Maar op onze originele wijze, in combinatie met het materiaal, vinden wij ze toch echt wel het mooist. En ze zijn uniek! Daarnaast zijn ze op het gebruikte materiaal ook nog eens scherp geprijsd!

Door onze passie blijven wij niet uitgepraat! Is het nog te volgen? Lees ook meer over ons merk en unieke eigenschappen op onze merkpagina. Mocht je meer vragen hebben over de authenticiteit en originaliteit van HIP ORGNL®, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

 

Wat betekent ons unieke HIP ORGNL® signatuur?

Alle wanddecoraties, outdoor posters en sierkussens van HIP ORGNL® hebben unieke en bijzondere eigenschappen, zoals de visuele vormgeving, het materiaal en meer! Dit is ons HIP ORGNL® signatuur. Lees op onze merkpagina  meer over ons HIP ORGNL® signatuur.

Zijn er namaak-, nepproducten of copycats?

Helaas worden onze producten of uitingen door verschillende partijen gekopieerd op diverse manieren. Je kan deze imitaties, copycats of (onbetrouwbare) partijen aan verschillende (combinaties van deze) punten herkennen:

 • Opvallend lage prijs voor vergelijkbaar product. Bepaalde kwaliteit materiaal heeft namelijk altijd een hogere kostprijs.
 • Minder kwalitatief materiaal (forex of canvas). Deze wanddecoraties zijn heel licht lijken soms op piepschuim of van papier.
 • Websites die lijken op de indeling en structuur van onze website, maar qua visuele vormgeving niet dezelfde uitstraling hebben.
 • Weinig volgers op social media kanalen en veel spelfouten in teksten etc.
 • Lage klantenservice: slecht (telefonisch) bereikbaar
 • Niet goed werkende website of website die er rommelig uitziet
 • Vergelijkbare ontwerpen die er bijvoorbeeld  minder mooi uitzien
 • Combinatie van dezelfde werken (collages) in bepaalde sfeerbeelden en vergelijkbare productnamen

Alles van HIP ORGNL® heeft unieke eigenschappen. Deze zijn nooit volledig te kopiëren en/of ze zijn gerechtelijk beschermd. Hierdoor kan je ook ontdekken wanneer je een ‘namaak’ tegenkomt. Er zijn diverse unieke eigenschappen waaraan je een origineel exemplaar van zowel de wanddecoraties, outdoor posters en sierkussens kan herkennen. Hieronder staan er een aantal vermeld:

 • Premium materiaal en luxe afwerking
 • Unieke visuele vormgeving
 • Service en werkwijze
 • Het officiële HIP ORGNL® signatuur
 • De wanddecoraties zijn alleen via deze webshop (www.hiporgnl.com) of via ons Bol.com platform te verkrijgen.

In vrijwel alle gevallen zien we dat vergelijkbare werken heel ander materiaal hebben dan onze wanddecoraties. Zeker als de prijsstelling een stuk lager ligt. Onze wanddecoraties zijn namelijk gemaakt van luxe materiaal: hoogwaardig aluminium premium dibond (3mm dik) met o.a. een matte afwerking.

Dit materiaal wordt ook vaak in galerijen gebruikt en bepaalt voor een groot deel de prijs van onze producten. Het is volledig ander materiaal dan bijvoorbeeld een papieren poster (opgerold in koker) of canvasdoek. De wanddecoraties staan hierdoor ook weer heel anders in je interieur, omdat de uitstraling een andere (speciale) look en feel heeft (vrijwel moderner en luxer). Daarnaast zijn ze stevig, gaan ze jarenlang mee én kan je ze zonder lijst ophangen. De keuze voor dit materiaal en de afwerking is voor ons een hele bewuste keuze. Net zoals eigenlijk alles dat wij doen!

Misschien nog wel belangrijker: onze werken hebben ook nog eens een extra unieke visuele vormgeving, waardoor ze er in het echt er doorgaans net iets meer uitspringen dan hun broertjes bij andere partijen. Ook zijn deze unieke visuele eigenschappen niet te kopiëren. Ze behoren hierdoor ook tot ons intellectueel eigendom en hebben auteursrechten. Je kan hierdoor nergens anders dezelfde wanddecoratie/beeld krijgen, want het heeft onze unieke eigenschappen, door ons gemaakt. Lees ook meer over onze unieke eigenschappen bij de veelgestelde vraag: ‘Wat betekent ons unieke HIP ORGNL® signatuur en visuele vormgeving?’

Verder hebben alle werken ook het signatuur van HIP ORGNL® (als kenmerk van onze bijzondere eigenschappen, de kwaliteit en de service die wij bieden). Een zebra of Melkmeisje zal je bijvoorbeeld op meer plekken kunnen tegenkomen. Maar op onze originele wijze, in combinatie met het materiaal, vinden wij ze toch echt wel het mooist. En ze zijn uniek! Daarnaast zijn ze op het gebruikte materiaal ook nog eens scherp geprijsd!

Door onze passie blijven wij niet uitgepraat! Is het nog te volgen? Lees ook meer over ons merk en unieke eigenschappen op onze merkpagina. Mocht je meer vragen hebben over de authenticiteit en originaliteit van HIP ORGNL®, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

 

Productinformatie

Hoe maak ik de sierkussens schoon?

De sierkussens uit de HIP ORGNL® Cushions collectie zijn eenvoudig schoon te maken. Je kan de hoezen van de sierkussen wassen (op 30 graden) en strijken (tot 110 graden). We adviseren om ze wel binnenstebuiten in de wasmachine te plaatsen of in een waszak. Op deze manier blijven de kleuren beter behouden.

Je mag de hoezen van de sierkussens niet in de droger doen of bleken. Dat is schadelijk voor de stof. Droog ze bijvoorbeeld hangend aan een waslijn.

Hoe onderhoud ik de outdoor poster?

Alle tuinposters zijn gemaakt van premium, luxe outdoor materiaal (duurzaam polyester). Het materiaal is weerbestending en waterafstotend. De tuinposters van HIP ORGNL® zijn daarom ideaal voor buitengebruik, zoals aan een schutting of muur in de tuin, onder een overkapping of op een (dak)terras en balkon.

Je kan ze makkelijk afnemen met een natte lap. Gebruik geen schuursponzen, ruwe doeken of schoonmaakmiddelen. In schoonmaakmiddelen kunnen ook bestandsdelen zitten die de inkt kunnen aantasten.

Mijn outdoor poster heeft kreukels?

Wanneer je de outdoor poster uit de verpakking haalt kan deze nog wat gekreukeld zijn. Dit trekt vanzelf weg nadat deze is uitgerold. De tuinposter zal uiteindelijk helemaal kreukvrij zijn.

Kan ik mijn giftcard altijd gebruiken, ook in combinatie met kortingscodes of webshop-acties?

Natuurlijk kan dat! Jouw HIP ORGNL® giftcard, ofwel cadeaubon is een bedrag dat jij ontvangen hebt om in onze webshop te spenderen, net zoals een gewoon betaalmiddel. Je kan de cadeaubon daarom altijd gebruiken, ook in combinatie met webshop-acties en kortingscodes etc.

Er kan alleen geen saldo overblijven op je cadeaubon. Het bedrag zal in één keer gespendeerd worden. Wil je toch maar een gedeelte uitgeven? Neem dan eerst contact op met onze klantenservice via service@hiporgnl.com, dan helpen wij je graag verder.

Zien de producten, zoals je die ziet op de website (afbeeldingen), er ook zo in het echt uit?

De afbeeldingen op de website zijn zo waarheidsgetrouw mogelijk gemaakt. Dit betekent dat wat je ziet op je scherm, je dit ook in het echt mag verwachten. Het komt vrijwel overeen met elkaar.

Echter heeft niet iedereen hetzelfde scherm (retina, geler, etc.). Daarnaast heeft elk scherm ook zijn eigen verlichting en belichting (feller of juist donkerder).  Een scherm geeft hierdoor vaak wel een afbeelding iets feller weer vanwege deze verlichting. Houd hier extra rekening mee als je naar de wanddecoratie op de website kijkt.

Veranderen beelden van de wanddecoratie bij een kleiner of groter formaat?

Nee, dit is niet het geval. Het beeld van de wanddecoratie (zoals je deze op de foto’s ziet op de website) blijft altijd hetzelfde, in welk formaat dan ook. Bij een groter of kleiner formaat wordt het beeld bijvoorbeeld dus niet in- of uitgezoomd.

Hoe houd ik mijn HIP ORGNL® wanddecoratie goed schoon?

Een goede tip is om de wanddecoraties niet met (vette) vingers aan de voorkant (op het beeld) aan te raken of vast te pakken. Dit kan sneller vlekken creëren.

Wil je vlekken verwijderen? Gebruik dan een schone droge doek om hem af te nemen en een licht doekje met maar een heel klein beetje vocht om de vlekken voorzichtig te verwijderen (niet te hard wrijven). De wanddecoraties zijn waterbestendig, maar wij raden wel aan om voorzichtig te zijn met het schoonmaken. Een harde wrijving van een schoonmaakdoek kan de inkt aantasten.

Gebruik geen schuursponzen, ruwe doeken of schoonmaakmiddelen. In schoonmaakmiddelen kunnen ook bestanddelen zitten die de inkt kunnen aantasten.

Wat zijn de transparante dopjes bij het ophangsysteem?

Misschien heb je er al een paar uur over nagedacht of heb je het al tien keer gegoogeld, maar ben je er nog steeds niet achter. Hier komt het antwoord: de rubberen transparante dopjes bij het ophangsysteem zijn zogeheten afstandshouders.

Door het ophangsysteem zal je wanddecoratie iets van de muur bevestigd worden, omdat het ophangsysteem een paar centimeter ruimte inneemt (logisch). De rubberen dopjes zijn ervoor om ook aan de onderkant van de wanddecoratie dezelfde afstand van de muur te creëren t.o.v. het ophangsysteem. Zo hangt hij recht en een stukje van de muur af. Dit creëert een heel mooi effect.

De dopjes kan je als een sticker opplakken door de op de achterkant het stukje plakvel, dat eraan vast zit, te verwijderen. De dopjes kan je vervolgens het beste links- en rechtsonder (een paar centimeter) van de rand plakken, uiteraard op de achterkant. Bij een ronde wanddecoratie kan je hetzelfde principe aanhouden. Plaats de dopjes echter niet direct onder het ophangsysteem, maar juist ook aan de zijkanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het peace-teken, om zo de juist plaatsing beneden toe te passen.

Hoe ziet het ophangsysteem eruit?

Ons ophangsysteem is een metalen plaat en verschilt qua formaat (zie afbeelding onder). Als je een grote wanddecoratie hebt besteld krijg je een groter formaat ophangsysteem. Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort, alvorens je deze ophangt.

In het zakje van het ophangsysteem horen 7 onderdelen te zitten: 1 schroef, 1 plug, alcoholdoekje(s), 2 afstandhouders (soms aan elkaar vast geleverd), 1 klein metaal ophangplaatje met een gat en 1 grotere vierkante metalen plaat. Bij het ophangsysteem zitten ook eenvoudige ophang-instructies. Deze staan meestal geschreven op de grotere vierkante metalen plaat.

Let op: Vergeet niet de transparante beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen, voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt. Lees ook de veelgestelde vraag: ‘Hoe werkt het ophangsysteem?’

 

Wordt er een ophangsysteem geleverd bij mijn wanddecoratie?

Ja, deze wordt altijd gratis bij je wanddecoratie geleverd! De outdoor posters hebben geen ophangsysteem nodig. Deze hebben standaard ophangringen in de hoeken.

Zit het ophangsysteem niet in de doos? Dan raden wij aan de volgende stappen te volgen:

 • Het komt weleens voor dat het ophangsysteem binnen in de kartonnen doos wordt geplakt. Zoek daarom goed de doos door om te kijken of hij er echt niet bijzit.
 • Sommige ophangsystemen zijn een stuk kleiner, omdat ze bedoelt zijn voor kleine wanddecoraties. Ook deze kunnen daarom makkelijker verstopt zitten in de doos.
 • Ophangsystemen worden ook aan de wanddecoraties bevestigd (afhankelijk van het verpakken). Kijk daarom goed of hij toch niet op een wanddecoratie bevestigd zit met tape.

Tip: Heb je meerdere formaten wanddecoraties tegelijk besteld? Kijk dan eerst goed welke maat ophangsysteem bij welke wanddecoratie hoort alvorens je deze ophangt. Vergeet ook niet de transparante beschermfolie op de achterkant van de wanddecoratie te verwijderen, voordat je het ophangsysteem bevestigd. Sommige exemplaren hebben echter geen transparante folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je met je nagel er tegenaan drukt (geen plastic gevoel of beweging in materiaal) en als je aan de randen niets los krijgt.

Heb je alles nagelopen en zit het ophangsysteem er nog steeds niet bij? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen dan dat er z.s.m een ophangsysteem naar je wordt opgestuurd en excuseren ons voor het ongemak!

Zit het HIP ORGNL® signatuur (logo) op alle werken in de webshop?

Het logo ’HIP ORGNL®’ is ons signatuur en staat inderdaad standaard op al onze werken. Ons logo staat voor onze identiteit: ofwel onze kwaliteit, unieke visuele vormgeving, de persoonlijke service die wij bieden en meer. Daarnaast zien wij het ook (en veel van onze klanten), juist als een esthetische toevoeging. Het geeft tevens aan dat het een werk van onze eigen hand is en je weet op deze manier dat het een origineel, en authentiek werk is van HIP ORGNL® met al zijn bijbehorende unieke én kenmerkende eigenschappen.

Omdat wij begrijpen dat het logo niet bij iedereen in de smaak kan vallen, kunnen onze wanddecoraties ook eventueel zonder logo bestellen. Plaats dan bij het bestelproces, bij het vak voor een opmerking, ‘graag leveren zonder HIP ORGNL logo’. Als je meerdere werken wilt bestellen, geef dan ook aan om welke wanddecoratie het gaat in je bestelling. Verder hoef je niets te doen. Wij zorgen dat deze wanddecoraties zonder logo gemaakt worden. De levering van de wanddecoratie kan hierdoor wel 1 werkdag langer duren.

Van welk materiaal zijn de wanddecoraties van HIP ORGNL® gemaakt?

Alle wanddecoraties van HIP ORGNL® (excl. de outdoor posters) worden gemaakt van duurzaam, stevig en vormvast, premium dibond materiaal. Dit materiaal is erg populair in galerijen door de luxe uitstraling, de gladde structuur en de hoge kwaliteit waarin de kleuren worden weergeven. Daarnaast hebben alle wanddecoraties een prachtige matte afwerking.

Het premium dibond materiaal is opgebouwd uit drie lagen: twee lagen aluminium en een kunststof kern. In totaal is het materiaal 3mm dik. Door een speciale laag aan de voorzijde lichten de kleuren beter op en blijven de intense kleuren beter behouden. Het is bij uitstek één van de mooiste materialen voor aan de muur.

Van welk materiaal zijn de HIP ORGNL® Garden Dreams outdoor posters gemaakt?

Alle outdoor posters van HIP ORGNL®  zijn gemaakt van premium outdoor materiaal (duurzaam polyester). Het is lichtgewicht, oprolbaar en recyclebaar. De kleuren komen op dit materiaal extra mooi uit. Daarnaast heeft het materiaal een bijzonder mooie afwerking. De inkt van elke tuinposter is UV-bestendig, waardoor de kleuren hun prachtige helderheid en tint langdurig behouden.

Het materiaal is weerbestending, waterafstotend en blijft ook mooi in de wintermaanden. Daarnaast reflecteert het doek niet in de zon. De tuinposters van HIP ORGNL® zijn ideaal voor buitengebruik, zoals aan een schutting of muur in de tuin, onder een overkapping of op een (dak)terras en balkon.

Van welk materiaal zijn de HIP ORGNL® Cushions gemaakt?

De sierkussens uit de HIP ORGNL® Cushions collectie zijn gemaakt van een zachte, premium polyester stof met matte afwerking. Deze stof is strijkvrij, vormvast (stevig) en heel sterk. De kleur in de stof is extra helder door de manier waarop de inkt op een zeer hoge temperatuur in de stof wordt gebracht. De kleuren van de sierkussens zijn hierdoor nog mooier dan bij veel andere stofsoorten. Ook is stof zeer goed bestand tegen intensief gebruik en externe invloeden, zoals UV-stralen, strijken of wassen. De kleuren worden hierdoor prachtig behouden.

Beschermfolie op de achterzijde van de wanddecoratie?

Op bijna elke achterzijde van een HIP ORGNL® wanddecoratie (excl. de outdoor posters) zit doorzichtige beschermfolie. Je ziet dit vaak aan de randen (lijkt niet afgewerkt, iets rafelig plastic) of voelt het aan het oppervlak (plastic gevoel, niet helemaal glad). Het is soms haast niet te zien. Hier werken wij nog aan. Er zijn echter ook exemplaren zonder folie op de achterkant. Dit merk je o.a. als je je nagel er tegenaan drukt en er niets beweegt in het oppervlak (plastic materiaal) of als je aan de randen niets los krijgt.

De folie kan je, als deze erop zit, als een sticker verwijderen. Soms moet je er best hard aan trekken/ goed pulken om de folie er helemaal af te krijgen. Hang de wanddecoratie niet op met de beschermfolie. Hij kan dan van de muur vallen en beschadigen. Op de voorzijde zit geen folie.

Bij de instructies van het ophangsysteem staat ook aangegeven dat je de beschermfolie eerst moet verwijderen.

Wat is het gewicht van de wanddecoraties?

Onze wanddecoraties wegen niet heel zwaar, maar hebben wel wat gewicht omdat ze ook van stevig en 3 mm dik, premium aluminium dibond, materiaal gemaakt zijn (hoogwaardige kwaliteit). Vrijwel elk ophangsysteem of muur kunnen de wanddecoraties van HIP ORGNL®, dragen. Hieronder zie je het gewicht per maat wanddecoratie, inclusief ons ophangsysteem, in kilogram (schatting):

Rond wanddecoraties:
⌀ 40 cm: 0.5 kg
⌀ 60 cm: 1.5 kg
⌀ 80 cm: 2.5 kg
⌀ 100 cm: 3 kg
⌀ 120 cm: 3.5 kg
⌀ 140 cm: 4 kg

Rechthoekige wanddecoraties:
40 x 60 cm: 1 kg
60 x 90 cm: 2 kg
80 x 120 cm: 4 kg
100 x 150 cm: 5 kg

Vierkante wanddecoraties:
40 x 40 cm: 1.75 kg
60 x 60 cm: 2.25 kg
80 x 80 cm: 3.5 kg
100 x 100 cm: 4 kg

Zijn de wanddecoraties voor binnen, ook geschikt voor de badkamer of buiten?

Onze wanddecoraties voor binnen, kan je ook gewoon in de badkamer of buiten hangen. Ze zijn water- en zelfs UV bestendig. Het buiten ophangen van een wanddecoratie is wel op eigen risico. Wij kunnen niet garanderen dat hij niet door bepaalde weersinvloeden beschadigd raakt (windvlagen, hagel, storm etc.). Wij adviseren daarom ook om de wanddecoratie wel op een meer beschutte plek op te hangen. Zo blijft hij langer mooi. Wanneer de wanddecoratie duidelijk is beschadigd door weersinvloeden, dan kunnen wij geen recht meer op retourneren garanderen. Ook hebben wij een speciale outdoor collectie met tuinposters. Deze zijn volledig gemaakt voor buitengebruik.

 

Wat is ons garantiebeleid?

Voor alle producten die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Wij bieden garantie bij aantoonbare (productie) fouten. We vragen je de bestelling bij beschadiging niet zonder overleg te retourneren. Wij verzoeken je het gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan ons kenbaar te maken door een e-mail te sturen naar service@hiporgnl.com. Lees ook onze regeling voor het retourneren, onder de vraag ‘Kan ik mijn bestelling retourneren?’

Onder deze regeling valt niet schade aan de wanddecoratie die door eigen schuld/handelen is ontstaan. Wanneer je jouw wanddecoratie buiten hangt is dit op eigen risico. Wij staan niet in voor eventuele schade aan de wanddecoratie door klimaatomstandigheden. Daarnaast dien je zelf de wanddecoratie correct op te hangen volgens de meegeleverde instructies van het ophangsysteem. Wij bieden geen garantie wanneer je een ander ophangsysteem gebruikt of de instructies van ons ophangsysteem niet juist volgt (o.a. wanneer de beschermfolie niet wordt verwijderd alvorens het ophangen), waardoor er eventueel schade kan ontstaan.

Ons beleid loopt in lijn met de vastgestelde regels in de consumentenwet. Heb je vragen over onze service? Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag.

Retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja, je kan altijd je bestelling binnen 30 dagen retourneren, vanaf de dag van ontvangst van je bestelling. Bij HIP ORGNL® is retourneren zelfs volledig gratis! Volg hiervoor de retour instructies bij de vraag: ‘Hoe retourneer ik mijn bestelling?’. Wij vragen onze klanten wel zorgvuldig met het retourneren om te gaan (ook i.v.m. het milieu).

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Je kan altijd je bestelling binnen 30 dagen retourneren. Bij HIP ORGNL® is retourneren zelfs volledig gratis! Wij vragen onze klanten wel zorgvuldig met het retourneren om te gaan (ook i.v.m. het milieu).

Voor het retourneren van je bestelling gelden de onderstaande stappen. Je kan je bestelling retourneren binnen 30 dagen, vanaf de dag van ontvangst van je bestelling. Is je bestelling beschadigd geleverd? Volg dan de stappen bij de vraag, ‘Wat doe ik bij een beschadigde levering?’.

Stappen retourneren.

 1. Stuur (optioneel) een e-mail naar service@hiporgnl.com met daarin: welke producten, de reden van je retour (niet verplicht), en je ordernummer.
 2. Wij sturen je een e-mail met een speciale retourlink waarmee je de producten kosteloos kunt retourneren.
 3. Het wettelijke retouradres is:
  HIP ORGNL
  t.a.v. Retour [uw ordernummer]
  Antwoordnummer 6020
  3828 ZV HOOGLAND
  Maar wij vragen je om gebruik te maken van de gestuurde link per e-mail om jouw bestelling te kunnen retourneren. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening indien u van een andere vervoerder dan PostNL of DPD gebruik maakt.
 4. Na ontvangst van je retour zal deze binnen 10 dagen verwerkt worden. Het bedrag zal worden overgemaakt naar de betaalmethode waarmee betaald is. Hier ontvang je uiteraard bericht over via het e-mailadres dat is opgegeven bij de bestelling.

Deze stappen zijn niet verplicht.

Wat doe ik bij een beschadigde levering?

Wij vinden het heel vervelend als jouw bestelling beschadigd geleverd wordt. Stuur bij een beschadiging een e-mail naar service@hiporgnl.com met daarin je ordernummer, foto’s van de beschadiging en de doos.

Vervolgens beoordelen wij volgens onze controlemethodes en ook in overleg met de koerier, of de schade door transport is ontstaan. Wij zullen dan samen zo snel mogelijk kijken naar een oplossing. Uiteraard gaan wij dan ook altijd, wanneer dit het geval is, met de desbetreffende koeriersdienst in overleg over hoe deze schade heeft kunnen ontstaan. En nog belangrijker, nagaan hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Zie ik een beschadiging of hoort dit bij het werk?

Dit lijkt misschien een rare vraag, maar vooral bij de HIP ORGNL® Masters collectie wordt deze vraag soms gesteld. Deze collectie bestaat uit schilderijen van (Hollandse) oude meesters. De meeste oorspronkelijke schilderijen uit deze collectie zijn misschien al een paar eeuwen oud. Je kan je misschien voorstellen dat de originele werken daarom nogal wat te verduren hebben gekregen over de jaren. Ongeacht dat we deze werken visueel verder vormgeven, horen sommige ‘krassen’ bij bijvoorbeeld de craquelé van het originele werk. Dit geeft het juist ook de authentieke uitstraling. Een beschadiging kan je vrijwel altijd ook voelen aan het materiaal (gat/oneffenheden).

Twijfel je na deze informatie er nog steeds aan of bijvoorbeeld een lijn een echte kras is? Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com met daarin de foto’s van het werk, dan kunnen wij dit voor je nalopen. Mocht het een beschadiging zijn dan lossen wij dit uiteraard zo snel mogelijk op. Volg dan de onderstaande stappen of ga naar de vraag ‘Wat doe ik bij een beschadigde levering?’

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Ja, dat kan! Stuur hiervoor een e-mail naar service@hiporgnl.com. Zet in je e-mail je ordernummer en geef aan voor welke andere producten je jouw bestelling wilt ruilen. Wij sturen je dan zo snel mogelijk de vervolgstappen.

Wat is ons garantiebeleid?

Voor alle producten die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Wij bieden garantie bij aantoonbare (productie) fouten. We vragen je de bestelling bij beschadiging niet zonder overleg te retourneren. Wij verzoeken je het gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking aan ons kenbaar te maken door een e-mail te sturen naar service@hiporgnl.com. Lees ook onze regeling voor het retourneren, onder de vraag ‘Kan ik mijn bestelling retourneren?’

Onder deze regeling valt niet schade aan de wanddecoratie die door eigen schuld/handelen is ontstaan. Wanneer je jouw wanddecoratie buiten hangt is dit op eigen risico. Wij staan niet in voor eventuele schade aan de wanddecoratie door klimaatomstandigheden. Daarnaast dien je zelf de wanddecoratie correct op te hangen volgens de meegeleverde instructies van het ophangsysteem. Wij bieden geen garantie wanneer je een ander ophangsysteem gebruikt of de instructies van ons ophangsysteem niet juist volgt (o.a. wanneer de beschermfolie niet wordt verwijderd alvorens het ophangen), waardoor er eventueel schade kan ontstaan.

Ons beleid loopt in lijn met de vastgestelde regels in de consumentenwet. Heb je vragen over onze service? Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag.

Klantenservice

Zijn jullie Hipaanjemuur.nl?

Ja, wij waren Hipaanjemuur.nl, maar zijn van domeinnaam veranderd. Deze heeft nu dezelfde naam als onze merknaam HIP ORGNL®. Mocht je ons dus kennen van Hipaanjemuur.nl of #hipaanjemuur, dan ben je op www.hiporgnl.com op de juiste plek terechtgekomen.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

We bieden meerdere betrouwbare en veilige (internationale) betaalmethodes aan, zodat je snel en eenvoudig je bestelling kan betalen. Zie de lijst met betaalmogelijkheden onder. Ga ook naar onze pagina met een overzicht van alle betalingsmogelijkheden.

 • iDeal (Nederland)
 • Creditcard Visa / Mastercard
 • PayPal
 • ApplePay
 • Klarna Achteraf Betalen
 • VVV cadeaubon
 • BanContact (België)
 • KBC/CBC Betaalknop (België)
 • Belfius Direct Net (België)
 • Sofort Banking (Duitsland)
 • GiroPay (Duitsland)
 • HIP ORGNL Cadeaubon

Alle genoemde prijzen op deze website zijn inclusief btw.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Helaas kan het wel eens voorkomen dat er iets misgaat, bijvoorbeeld dat een bestelling beschadigd tijdens transport, een aankoop niet helemaal naar wens is of wanneer er klachten zijn over bijvoorbeeld de service of een product. Uiteraard willen wij dat voor je oplossen! Neem in dat geval altijd contact met ons op per e-mail, service@hiporgnl.com en ons laten weten waar je niet tevreden mee bent.

Je krijgt van ons binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie. Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/).”

 

Mijn vraag staat niet op de website. Wat kan ik doen?

Wij willen je natuurlijk zo goed mogelijk informeren. Mocht je geen antwoord vinden op je vragen in onze veelgestelde vragen, dan kan je uiteraard ook een e-mail sturen naar service@hiporgnl.com. Wij zullen dan proberen om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en je verder te helpen.

Laat mogelijk je telefoonnummer achter zodat wij eventueel telefonisch contact met je kunnen opnemen als dat wenselijk is. Laat daarnaast je ordernummer achter, mocht je al een bestelling geplaatst hebben.

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen?

Heb je na 3 werkdagen na verzendbevestiging je bestelling nog niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan zo snel mogelijk verder. Vergeet hierbij niet je ordernummer te vermelden. Let op: het weekend valt niet onder werkdagen.

Wij verzenden standaard gratis binnen Nederland, naar België en Duitsland. Bij alle wanddecoraties en outdoor posters geldt: op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Verzending naar Duitsland duurt 1 á 2 werkdagen langer. Wanneer je een speciale aanpassing hebt, dan kan de verzendtijd 1 werkdag langer duren.

De sierkussens hebben een levertijd van 2 werkdagen. Wanneer je zowel sierkussens als wanddecoraties/outdoor posters hebt besteld, dan zal de levertijd van de sierkussens worden aangehouden.

Wanneer het pakket aan bezorgdienst is meegegeven, ontvang je per e-mail de track & trace informatie (link) waarmee je de levering kan volgen. Alle bestellingen worden verzonden met DHL of onze HIP ORGNL® koeriersdienst.

Is onze chatservice een robot en wanneer is deze bereikbaar?

Neen! In onze chatfunctie wordt er alleen gecommuniceerd met echte mensen. Wij vinden persoonlijke service erg belangrijk en wij helpen je daarom ook graag via direct contact met een van onze medewerkers. Een reactie kan hierdoor wel soms op drukkere dagen iets op zich laten wachten, maar in 95% van de gevallen reageren wij direct.

De bereikbaarheid van de chatservice loopt doorgaans gelijk met de openingstijden van onze telefonische klantenservice: op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Stel daarom gerust je vragen via onze chatservice (rechtsonder op de website, in het ballonnetje). Daarnaast kan je natuurlijk altijd een e-mail sturen naar:service@hiporgnl.com

Hebben jullie een fysieke winkel?

Ons aanbod is nog niet in fysieke winkels te koop of te bezichtigen. Wij zijn druk bezig met het realiseren van de mogelijkheid om ons aanbod op meerdere plekken in Nederland in het echt te bekijken.

Omdat wij begrijpen dat je graag wil weten waar je aan toe bent bieden wij wel kosteloos een extra service. Je kan o.a. een Photoshop-voorbeeld aanvragen om alvast te zien hoe bijvoorbeeld bepaalde werk(en) aan je muur/in de ruimte zullen staan. Hierbij geven we passend advies. Daarnaast heb je altijd 14 dagen retourrecht. Bij ons kan je altijd gratis retourneren! Wij vragen wel onze klanten om zorgvuldig om te gaan met het retourrecht (ook i.v.m. het milieu).

Het is goed om te weten dat de meeste klanten onze producten in het echt nog mooier vinden!

Mocht je er toch niet uitkomen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Waar worden onze producten verkocht?

Op dit moment verkoopt het merk HIP ORGNL® op twee plekken wanddecoraties (producten uit de webshop). Dit is uiteraard hier op de officiele website: www.hiporgnl.com. Daarnaast verkopen wij ook een gedeelte van de collectie op Bol.com.

De prijsstellingen op beide plaatsen zijn hetzelfde. Echter biedt onze officiële webshop meer voordelen:

 • Er zijn vaak speciale kortingsacties
 • Het ophangsysteem kan je naar wens los (bij)bestellen
 • Er is meestal meer aanbod. De nieuwste werken zullen eerst via de officiële webshop aangeboden worden. Je bent er dus als eerste bij!
 • De levertijd kan sneller zijn. Echter proberen wij op beide websites dezelfde bezorgtijden aan te houden. Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, is volgende werkdag in huis!

 Onze wanddecoraties zijn nog niet in fysieke winkels te koop of te bezichtigen. Wij zijn druk bezig met het realiseren van de mogelijkheid om onze werken op meerdere plekken in Nederland in het echt te bekijken.

Kan ik grotere oplages of grotere maten bestellen?

Dat kan! Als je graag een design van HIP ORGNL® in een grotere maat wil hebben i.p.v. de standaardmaten, dan kan je dit bij ons op verzoek aanvragen. Stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Zet in je e-mail het gewenste formaat, de aantallen en welk(e) design(s) je graag wil hebben. Wij reageren dan zo snel mogelijk met een prijsindicatie en meer informatie over het plaatsen van de bestelling.

Ook willen wij graag voorzien in grote oplages. Heb je bijvoorbeeld een restaurant of een zorginstelling waar je graag de wanddecoraties van HIP ORGNL® wilt ophangen? Heb je hierbij nog vragen over mogelijke formaten of prijzen voor grote aantallen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij helpen je dan graag verder! Ook kan je meer uitgebreide informatie over zakelijke bestellingen lezen op onze pagina speciaal voor zakelijke bestellingen.

Wij kunnen ook op verzoek speciale aangepaste, ofwel op maat gemaakte designs maken. Bekijk ook de vraag, ‘Zijn er op maat gemaakte, designs mogelijk?’. Neem in dit geval ook contact met ons op.

Ik heb geen bevestigingsmail of factuur van mijn bestelling ontvangen?

Als je een bestelling geplaatst hebt wordt er vanuit ons systeem automatisch een bevestiging (met factuur) naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Dit gebeurt altijd, tenzij er (uitzonderlijk) een storing optreedt. Als je niets hebt ontvangen ligt dit vaak aan de volgende oorzaken:

 • De e-mail zit verstopt in je spambox. Ook vervolg e-mails over o.a. de verzendbevestiging komen dan hierin terecht. Bekijk je postvakken voor spam / ongewenste e-mails goed.
 • Je hebt het verkeerde e-mailadres opgegeven of er staan fouten in het e-mailadres.

Heb je de bovenstaande punten nagelopen en kom je er niet achter? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085 – 30 34 318 (ma t/m vr, 09.00 uur – 17.00 uur) en/of stuur een e-mail naar service@hiporgnl.com. Wij zorgen er dan voor dat alle informatie z.s.m. bij jou terecht komt.

Schrijf je in voor de HIP ORGNL® nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuws!

Door je in te schrijven ga je akkoord met het regelmatig ontvangen van e-mails.
Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.