Interieur & Wonen

Volg de onderstaande stappen om jouw wanddecoratie goed op te hangen.

Hoe hang je jouw wanddecoraties goed aan de muur? De beste tips!

Als je jouw HIP ORGNL® wanddecoraties zo goed mogelijk aan je muur en in je interieur wil laten uitkomen, dan is de plaatsing en het goed bevestigen key voor een goede uitstraling. It’s all about placement.

Creëer eenvoudig meer sfeer in elke woonruimte in huis

Hoe cliché het ook is, een goede voorbereiding is het halve werk. Als je het in één keer goed doet dan zal je blijven genieten van het eindresultaat. Om je goed op weg te helpen hebben wij daarom een paar belangrijke tips op een rij gezet. Binnen no time heb jij meer sfeer in jouw woonruimte!

Kleurrijke keuken met wanddecoratie.

MET EEN PAAR MAKKELIJKE INSTRUCTIES
HANG JE EEN STATEMENT EYECATCHER
OF COLLAGE AAN DE MUUR

Hoe plaats ik het beste mijn wanddecoratie(s)?

 

 1. Plaats je wanddecoraties op een logische plek op basis van je levensstijl. Heb je kinderen of huisdieren? Hang je wanddecoraties dan niet op plekken waar ze makkelijk aangeraakt kunnen worden. Hang ze hoger, achter een bank, bed of tafel om schade te voorkomen.
 2. Lekker cliché, maar meten is weten. Meet alvast een beetje uit waar je alles wil hangen. Leg eventueel een samenstelling van wanddecoraties vast uitgespreid op de grond, zodat je vast een impressie krijgt.
 3. Als je één item aan de muur wil plaatsen, dan is het mooi om de horizon van de wanddecoratie op ooghoogte te hangen. Dit kijkt het prettigst.
 4. Creëer een goede balans in de look van je interieur door rekening te houden met andere meubels, interieur items of wanddecoraties.
 5. Houd bij een collage of samenstelling van wanddecoraties ook rekening met de kleursamenstellingen. Plaats bijvoorbeeld koele tinten samen en warme tinten bij elkaar.
 6. Een goede tip is om je wanddecoraties op de hartlijn te plaatsen als je er meerdere bij elkaar wil hangen. De hartlijn is de onzichtbare lijn die door het hart (het midden) van de wanddecoraties loopt. Deze manier van ophangen is minder voorspelbaar en creatiever dan het gelijk aan elkaar plaatsen van alle onderkanten of bovenkanten. Als je de uitstraling van één werk wil creëren, kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen vier werken als een vierkant bij elkaar te hangen.
 7. Doe geen afbreuk aan je mooie wanddecoraties door items van slechte kwaliteit er tussen te hangen. Dit kan de hele uitstraling van je muur naar beneden trekken.
 8. Creëer een levendige, nonchalante look door in een collage niet alles even waterpas/recht te hangen.
 9. Je kan er ook voor kiezen om je wanddecoraties helemaal niet op te hangen maar gewoon op de grond, tafel of op een plankje te plaatsen. Dit creëert een nonchalante loft/atelier uitstraling.

Plaatsing aan de muur: waar ga jij voor?

Als je een goed idee hebt over hoe je jouw wanddecoratie(s) wil plaatsen, kan je beginnen met het bevestigen/plaatsen aan de muur.

 1. Bij HIP ORGNL® krijg je bij elke wanddecoratie een bijhorend ophangsysteem. Dit systeem is geschikt voor een vrij ‘zwevende’ bevestiging en is perfect als je jouw wanddecoratie mooi wil laten uitkomen aan de muur. Daarnaast is het ophangsysteem ook nog eens makkelijk te monteren.
 2. Door het stevige materiaal kan je er ook voor kiezen om jouw HIP ORGNL® wanddecoratie tegen de muur aan te zetten op bijvoorbeeld een dressoir, een plank of op de vloer. Wanneer je hiervoor kiest heb je geen ophangsysteem nodig.
 3. Geen waterpas in huis? Tegenwoordig heb je handige apps om te kijken of je iets waterpas hebt opgehangen.
Woonkamer met verschillende wandcirkels erboven gehangen

De wanddecoraties van HIP ORGNL®

4 van 20 werken

Bewonder het resultaat!

  Heb je alles opgehangen of neergezet? Vergeet dan geen foto te maken als je nog een second opinion nodig hebt. Je kan hiermee ook weer op een afstandje beoordelen of je tevreden bent met het eindresultaat.  Maar ook wij zijn benieuwd welke bestemming jouw HIP ORGNL® wanddecoratie(s) gekregen hebben! Wil jij ook een mooie wanddecoratie van HIP ORGNL®? Bekijk de hele collectie in onze webshop!

Favicon HIP

Geschreven door:
De interieurstylisten
van HIP ORGNL®

Volg ons ook via

Ook gezien bij

Logo Libelle HIP
Logo Vtwonen
Logo Stijlvolwonen
Logo And C HIP
Logo RT4 HIP
Logo Wonenlandelijkestijl HIP
Logo Margriet HIP

Schrijf je in voor de HIP ORGNL® nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuws!

Door je in te schrijven ga je akkoord met het regelmatig ontvangen van e-mails.
Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.